1

Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

ΜΤΣ: Επιτέλους ας δοθούν απαντήσεις!

Πέρασαν τρεις μήνες από τότε (Ιούνιο) που σήμανε «συναγερμός» εξαιτίας του προβλήματος στη χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΣ. Ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό από μήνες ή και χρόνο, όλοι το αντιμετωπίσαμε με «έπληξη» ή σπασμωδικά. Τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, παραστάσεις σε αρμοδίους και αναρμοδίους, αλληλοενημέρωση, «ανακάλυψη» ενόχων και υπευθύνων... Μπροστά στο πρόβλημα και την έντονη αντίδραση των συναδέλφων αποφάσισε να ενδιαφερθεί και η ΕΑΑΣ, μένοντας ωστόσο στο ρόλο του ενδιάμεσου της επικοινωνίας. Δεν μαθαίναμε για τις δράσεις και τις αποφάσεις της ΕΑΑΣ, αλλά για το τι είπε ο Πρόεδρος στον Πρόεδρο του ΜΤΣ και τι απήντησε ο δεύτερος στον πρώτο το πρωί και τι το μεσημέρι! Παράλληλα υπάρχει και το πρόβλημα του ΒΕΑ. Μεγάλος αριθμός συναδέλφων περιμένουν αυτό για το οποίο χρόνια πλήρωναν και περίπου είχαν υποσχεθεί στα παιδιά τους.
Τι έγινε στους τρεις μήνες που διέρρευσαν; Μάλλον τίποτε (τουλάχιστον δεν ενημερωθήκαμε για κάτι συγκεκριμένο). Ήταν και περίοδος διακοπών (!!!). Έτσι φθάσαμε στο επόμενο τρίμηνο συζητώντας και πάλι αν θα χορηγηθεί το μέρισμα και από… ποιο τρίμηνο θα κοπεί !!! Προσέξτε! Φθάσαμε στο σημείο να δεχόμαστε προς συζήτηση το πότε θα κοπεί οριστικά το μέρισμα! Σαν να πρόκειται για δωράκι ή ελεημοσύνη που εξαρτάται από την καλή διάθεση του δωρητή. Αντί να απολογούνται εκείνοι που, δεκαετίες τώρα, έφθασαν το ΜΤΣ, έναν από τους ποιο εύρωστους οργανισμούς τους Ελληνικού Κράτους, στη σημερινή κατάντια, τολμούν, ανερυθρίαστα, να συζητούν το ΑΝ θα χορηγηθεί μέρισμα. Τολμούν, ανερυθρίαστα, να απαντούν στα παιδιά των δικαιούχων ότι δεν γνωρίζουν αν θα χορηγηθεί ΒΕΑ !!! Αυτά δηλαδή που τους οφείλει η Πολιτεία !!!
Μπορεί να αισθανόμαστε θυμό, αγανάκτηση, ίσως και ντροπή για την κατάντια του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ Ταμείου και για το ότι τόσα χρόνια δεν κάναμε κάτι, όμως την ευθύνη φέρουν εκείνοι που θεσμικά είχαν την αποφασιστική αρμοδιότητα και τη δυνατότητα να δράσουν.
Τώρα τι γίνεται;
·         Καταρχήν το ΜΤΣ έχει την υποχρέωση να ενημερώσει λεπτομερώς, και να ενημερώνει συνεχώς και τακτικά (θα μπορούσε να διαθέσει η ΕΑΑΣ μία σελίδα της εφημερίδας), τους «μερισματούχους» του για ότι αφορά στο Ταμείο. Ποια είναι η κατάσταση, τα προβλήματα, οι αποφάσεις, τι προτίθεται να κάνει, πότε και πώς. Να μη χρειάζεται κάθε τρίμηνο να ρωτάμε… Δεν μας ενδιαφέρουν τα συμπεράσματα των «αναλογιστικών μελετών» και το τι τους απάντησε ο Α και ο Β. Το ΜΤΣ υποχρεούται να δώσει συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις στα μέλη του.
·         Η ΕΑΑΣ οφείλει να αναλάβει επιτέλους δράση. Να απαιτήσει, να ενημερώσει και να ζητήσει, αν χρειαστεί, την κινητοποίηση των μελών της.
Υπάρχει και μια άλλη, εξίσου τραγική πλευρά: οι κρατήσεις που γίνονται στους εν ενεργεία συναδέλφους. Για ποιο λόγο πληρώνουν σε ένα Ταμείο που ήδη δηλώνει αδυναμία ανταπόδοσης; Γιατί τους γίνονται κρατήσεις υπέρ ΒΕΑ για τα παιδιά τους, όταν σήμερα περιμένουν στη σειρά χιλιάδες παιδιά αποστράτων και το ΜΤΣ αδυνατεί να τους πει ακόμα και αν κάποτε το εισπράξουν; Μήπως η ΕΑΑΣ οφείλει να λάβει θέση και να απαιτήσει ενημέρωση και εξηγήσεις; Μπορεί να μην εκπροσωπεί τους ε.ε. συναδέλφους όμως όλοι τους είναι εν δυνάμει μέλη της, οι δε κρατήσεις που τους γίνονται αφορούν δικαιώματα που θα τους αποδοθούν (;) όταν θα είναι απόστρατοι. Ποιος θα τους δώσει μια απάντηση;
Τέλος, η Πολιτεία δεν μπορεί να εμφανίζεται ως… δανειστής του ΜΤΣ, διότι στην πραγματικότητα είναι οφειλέτης. Οφείλει να επιστρέψει (μήπως και εντόκως;) αυτά που τόσα χρόνια εκμεταλλεύτηκε για δικούς της σκοπούς ή κακοδιαχειρίστηκε, ή έκανε «κοινωνική πολιτική» με τα δικά μας χρήματα. Να εξήγησει με σαφήνεια και πληρότητα τι συνέβη με την Γενική Τράπεζα, τι έγινε με τους «αντιστασιακούς», με τους Ολυμπιονίκες, με το κτίριο που παραχωρήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, κοκ.
Με πολλή εκτίμηση


Στρογγυλεμένο ορθογώνιο: Δρ. Ιωάννης Παρίσης

Υποστράτηγος ε.α.

Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης/Διεθνών Σχέσεων

Λάρνακος 10, 15669 Παπάγου

210 6512407,  6947 001213

yiannis@parisi.gr, http://parisis.wordpress.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΑΛΛΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΡ/ΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΟΩΝ ΤΟΥ ΜΤΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΤΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟ ΜΤΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΖΕΥΕΙ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΜΤΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΕ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 15-18 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΥ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ. ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΛΕΟΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΒΕΑ, ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΕΚΟΕΜΣ, ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΕΛΟΑΣ, ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 250 ΕΚΑΤ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΥΡΩ.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΚΟΜΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ,ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΣΑΛΛΑΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΖΑΜΠΑ, Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΖΑΜΠΑ, ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΤΛΗΣΑΜΕ ΟΛΑ, ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΓΑΜΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΒΗΘΗΘΗΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΑΓΑΜΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡ ΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΑΙ .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΥΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΜΕΧΡΙ ΤΑ 3Ο ΕΤΗ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ 25 ΕΤΗ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 1000/1000 ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΒΕΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ (Π.χ. 1080/100 ΥΠΟΤ/ΓΟΥ) ΚΑΙ ΟΧΙ 1000 /1000 .
ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ( ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΒΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ,) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΠΡΩΤΟΝ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΡ/ΧΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 1000/1000 ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟ ΒΕΑ ΣΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΑ 25 ΕΤΗ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΥΡΓΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ 1000/1000 ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 70000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΡ/ΧΟΥΣ ΚΑΙ 85000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ? ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!!!! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ

????? είπε...

Αγαπητέ κ. Ανώνυμε 12:08
Συμφωνούμε με όλα όσα αντιπαραθέτετε στο σχόλιό σας και υπερθεματίζουμε.
Δυστυχώς επί όλα αυτά τα έτη όπου έλαβε χώρα η λεηλασία του ΜΤΣ, από την οποία πολλοί επλούτισαν, η Στρατιωτική ηγεσία ή είχε ύπνο ελαφρύ ή σιωπούσε υπούλως για να μην έλθει αντιμέτωπη με τους πολιτικούς προϊσταμένους της, οι οποίοι έπαιρναν κεφάλια.
Για τις επεμβάσεις των πολιτικών στο ταμείο δεν ομιλώ διότι αυτοί έχουν την ευχέρεια να καταβαραθρώνουν τα ταμεία μη έχοντας καμία ευθύνη έναντι του νόμου.
Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σας.

????? είπε...

Αγαπητέ κ. Ανώνυμε 12:37
σας ευχαριστούμε πολύ για τα σχολιά σας τα οποία είναι καλοδεχούμενα πάντοτε.
Δεν ενοχλείτε εμάς.
Με αυτούς που πρέπει να ενοχληθούν δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει.
Να τα λέτε πάντως και μπορείτε να τα στέλνετε και σε μάς εάν θέλετε να τα δημοσιεύουμε ευχαρίστως.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σκάνδαλο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό

Η επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Πρόκειται για ένα έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και το διαμετακομιστικό ρόλο του λιμανιού για τον οποίον έχουν δαπανηθεί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, με επείγουσες διαδικασίες, εκδόθηκε πρόσφατα νέα Κ.Υ.Α. που καθορίζει το πλαίσιο "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων" τροποποιώντας προηγούμενη.

Ερωτήματα προκαλεί το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού και η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή του Αστακού ως υποστηρικτή του έργου.

Η επένδυση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ρυπογόνο θερμική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μεγάλης κλίμακας, αφού θα αφορά το LPG, καύσιμο που αποφεύγεται αυστηρά στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.